Over ons

In onze vrije tijd hebben m’n man Martijn en ik veel gereisd en altijd fantaseerden we: “Hoe geweldig zou het zijn om à la ‘Ik vertrek’ zelf een gastenverblijf te creëren? En emigreren we dan naar Argentinië of beginnen we een skichalet in de Dolomieten?”

Toen we kinderen kregen, werden die plannen een beetje anders. Na een reis met onze dochters Sofie en Roos door Australië, besloten we te verhuizen naar een plek in Nederland om eindelijk die langgekoesterde B&B te kunnen starten.

Over ons | Bed & Breakfast De Zuiderstolp | West-Friesland

Een eigen droomplekje in Noord-Holland

Omdat we uit Noord-Holland komen en veel familie hier woont, wilden we in deze provincie een geschikte pand vinden.

De zoekcriteria waren: landelijk, maar niet te ver weg van alles, met een school in de buurt voor onze twee dochters.

Het klinkt misschien gek, maar toen we bij De Zuiderstolp gingen kijken, was het geen liefde op het eerste gezicht. De locatie was ideaal en voldeed aan al onze wensen. Maar de karakteristieke stolpboerderij is ruim honderd jaar oud en was voorheen een melkveebedrijf. Dus je kunt je wel voorstellen dat er ontzettend veel moest gebeuren om de helft van de boerderij te verbouwen tot knusse gastenverblijven.
Toch kwamen we tijdens onze zoektocht steeds weer terug bij deze boerderij. Het is echt een droomplek. En een renovatie bood ons de mogelijkheid om alles helemaal naar onze smaak in te richten. Liefde op het tweede gezicht 😉 dus we waagden de gok om ons hier te settelen.

Bed and breakfast De Zuiderstolp | West-Friesland

Genieten van de ruimte en de dieren

4 jaar na de eerste bezichtiging, een tijd die vol zat met vergunningsaanvragen, verbouwen en hard werken, is met bed and breakfast De Zuiderstolp onze droom uitgekomen.

We willen onze gasten laten genieten van de rust en de ruimte. We hebben veel grond rondom het huis, waar fruitbomen staan. En de konijnen lopen – na herhaalde ontsnappogingen – vrij rond.

Direct aan ons erf grenzen de weilanden van de buren, met koeien en kalfjes. In de lente en zomer lopen de dames achter ons huis, wat een prachtig plaatje is. Op de boerderij scharrelen kippen rond. Dat betekent: elke dag kakelverse eitjes bij het ontbijt.

Aandacht maakt alles mooier

Kleinschaligheid en een persoonlijke benadering vinden we erg belangrijk. Aandacht maakt alles mooier. Dat zie je terug in het contact met onze gasten en de aanpak van de B&B.
Dat graag willen zorgen voor anderen heeft er altijd in gezeten. Tijdens bijbaantjes in de horeca genoot ik (Christine) al van de luchtigheid en gezellige sfeer. En hoewel de setting totaal anders is, zie je dat zorgzame ook terug in m’n vorige baan als diabetesverpleegkundige.

We leggen je graag in de watten en verzorgen dagelijks het ontbijt met veel liefde, verse broodjes en lokale producten.

Ook vinden we het erg leuk om met je mee te denken om een bijzondere gelegenheid extra feestelijk te maken. Bijvoorbeeld een familieweekend, vrienden-of vriendinnenweekend, vrijgezellenfeest, jubileum of iets anders. Voor dit soort speciale gelegenheden kunnen we een high tea, high wine, borrelplank of maaltijden verzorgen.

Een duurzame B&B

Naast comfort vinden we duurzaamheid belangrijk voor onze b&b. Zo hebben we een warmtepomp en liggen er op het dak zonnepanelen waarmee we de B&B van energie en kunnen voorzien. Elektrische fietsen en auto’s kunnen worden opladen met zonne-energie. Ook maken we gebruik van grijswatersysteem. Dat wil zeggen dat we de wc’s doorspoelen met opgevangen en gefilterd regenwater.

Bed and breakfast De Zuiderstolp | West-Friesland